12. oktober: Utopiverksted, visjoner for Sædalen

Velkommen til dialogsamtaler om bærekraftig utvikling i lokalsamfunn

Med Ove Jacobsen og Jostein Hertwig, rådsmedlemmer i Hardangerakademiet. 
Sted: Veksthuset Helgeseter 
Tid: mandag 12. oktober 2020 om kvelden. Tidspunkt kommer. 
 Arrangeres av Bærekraftige liv Sædalen, i samarbeid med Hardangerakademiet.
 
Sædalen har de siste 20 årene vært gjennom en kraftig utbygging. Fra å være et landlig sted i utkanten av Bergen med sauer langs en snirklete hovedvei, har det blitt en trafikkert bydel med tett bebyggelse og stor trafikk. Bergen kommune fortsetter planene for Sædalen med bl.a. utbygging av sykkelfelt og kirke. Men hva ønsker egentlig innbyggerne for sitt nabolag? Hvilke grep kan gjøre Sædalen til et inkluderende, deilig sted å være, som imøtekommer de store miljø- og klimautfordringene samfunnet står overfor?
 
Disse spørsmålene vil vi ta for oss denne kvelden, ved hjelp av professor i økologisk økonomi Ove Jacobsen og FN koordinator for økologiske matsystemer Jostein Hertwig. Hertwig og Jacobsen arrangerer dialogsamtaler både i Norge og i utlandet ut fra den omfattende forskning og praktiske erfaring de har på sine områder. De mener nødvendige forandringer i større grad må komme ved hjelp av inspirasjon og påtrykk fra lokalsamfunnet. Vi er så heldige å få besøk av de to i anledning deres gjennomreise til et helgeseminar på Hardangerakademiet i Jondal. Takk også til Helgeseter for utlån av det nye vektshuset.
Arrangementet er åpent for alle!
 
Inngang: 100 kr eller etter evne. Ungdom og student: gratis.
Vi byr på lokal urtete og eplekake.
Velkommen! Også dere som ikke bor i Sædalen vil kunne ha glede av å delta, for inspirasjon og ideer til eget lokalsamfunn.

OBS: Det er få parkeringsplasser, så kom helst til fots, på sykkel, med rullestol, buss eller hest.