26. februar 2021: Utopiverksted

med Professor Ove D. Jakobsen og Førsteamanuensis Vivi Storsletten

I stedet for å spørre hvordan framtiden vil bli, spør vi hvordan vi vil at den skal bli. Det handler om å lage visjoner om en framtid hvor samfunnet blir som vi ønsker at det skal være. Ove D. Jakobsen, professor i økologisk økonomi og etikk, holder et innledende foredrag om økologisk økonomi for en bærekraftig samfunnsutvikling. Deretter presenterer førsteamanuensis Vivi Storsletten dialog som metode.  Publikum inviteres til å delta i en prosess med egne kreative innspill, drøfting av praktiske muligheter og presentasjon av idéer og visjoner. Utopiverkstedet ledes av begge foredragsholdere sammen og de har utviklet modellen for å gi mennesker på grunnplanet mulighet til å delta i utforming av framtiden. Dette etterspørres nå av lokalsamfunn i hele landet og arbeidet foregår i nabolag, bedrifter, organisasjoner og kommuner. Nå skjer det i Bergen!  

Professor Ove D. Jakobsen  og Førsteamanuensis Vivi Storsletten arbeider ved senter for økologisk økonomi ved Nord Universitet i Bodø. De ønsker seg et samfunn som bryter med ideen om økonomisk vekst. Et samfunn som ikke er basert på forbruk. Et samfunn grunnlagt på samarbeid og fellesskap framfor konkurranse og isolasjon. Et samfunn som tar vare på menneskene og naturen.

200.- (inkl. avgift)

Lenke til billettsalg: https://litthus.ticketco.events/no/nb/e/hardangerakademiet_inviterer_til_utopiverksted

Sted: Litteraturhuset i Bergen

Tid: Fredag 26. februar, kl. 18.00–22.00  Rom: Olav H. Hauge