12. oktober 2020: Utopiverksted, visjoner for Sædalen

dialogsamtaler om bærekraftig utvikling i lokalsamfunn

Bærekraftige liv Nattland Sædalen og Hardangerakademiet inviterte til Utopiverksted med Ove Jacobsen i Veksthuset Helgeseter. 
 
Et utopiverksted er et verktøy for deltakende samfunnsutvikling, og inneholder en kombinasjon av ulike dialogmetoder. Det legger til rette for prosesser som utvider handlingsrommet og frigjør energi for utvikling. Mennesker som er medskapende blir også medansvarlige.
 
Praktisering av utopiverksteder i organisasjoner, bedrifter og lokalsamfunn bidrar til å utvikle kreativitet og å utforme, evaluere og gjennomføre konkrete prosjekter. Vi ønsker med dette arrangementet å dele metoden med alle som kan ha bruk for den i sitt arbeid for et mer bærekraftig og involverende lokalsamfunn, i prosessen vil vi jobbe med konkrete prosjekter og spørsmål fra deltakerne.
 
Ove Jacobsen er professor ved institutt for økologisk økonomi og etikk ved Nord universitet i Bodø. Han arbeider med samspillet mellom økonomi, samfunn og natur, og formidler sin forskning i bøker, artikler og seminarer.