Hjem » All makt til algoritmene? – Mennesket mellom natur og teknologi

All makt til algoritmene? – Mennesket mellom natur og teknologi

Foto: Pexels for Pixabay

Helgeseminar 5. – 7. november 2021 med Dag Hareide

Vi opplever en eksponentiell vekst i informasjons- og bioteknologien. Livene våre blir mer og mer preget av digitale hjelpemidler (smarte løsninger). Kunstig intelligens styrer og overstyrer.

Seminaret vil belyse fremveksten og forretningsmodellen til de store selskapene i Silicon Valley og deres innflytelse på samfunnet, på menneskets sinn, kropp og atferd.

De nye gjennombruddene i bioteknologien smelter sammen infoteknologien og robotikken. Genredigering åpner for muligheter og misbruk: Er det forsvarlig å designe mennesker etter egne ønsker?

Å overføre individets autonomi til maskinen innebærer etiske dilemma og farer. Ikke minst i våpenindustrien.

Dag Hareide (født 1949) er tidligere rektor på Nansenskolen, Norsk Humanistisk Akademi. Han har blant annet vært generalsekretær i Norges Naturvernforbund, Regnskogfondet og Kirkens Bymisjon, koordinator i arbeidet med hungersnød i Etiopia for FN og leder for Nordisk Forum for Konfliktmegling. Dag Hareide har studert sosiologi, idéhistorie, jordbruk og religion. Han har skrevet en rekke bøker. I 2015 ble han utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for sitt ekstraordinære samfunnsengasjement.

Foto øverst på siden: Pexels for Pixabay