Vegetarmatkurset ble holdt på Jonatunet lørdag 16. okober.
Ved å bruke mer grønne vekster og mindre kjøtt i maten, bidrar man effektivt til å redusere klimagassutslipp og bevare miljøet.
Bhanumathi Natarajan
Bhanumathi Natarajan viste nye måter å lage spennende og velsmakende mat av grønnsaker, poteter og ulike typer korn. På dette kurset lagde vi en forrett, en middag og en dessert.
Bhanumathi Natarajan har holdt vegetarmatkurs i mange år, og kursene hennes er populære. Hun er utdannet etnobotaniker og er spesielt opptatt av biomangfold, bærekraftig kosthold og at maten skal være sunn, velsmakende og se innbydende ut.
Mat for en sunn helse og et sunt miljø
Bhanumathi Natarajan holdt også foredraget: «Mat for en sunn helse og et sunt miljø» fredag 15. oktober.
Omtale etter kurset
Fulltegnet kurs og fornøyde deltakere ble fasiten da Hardangerakademiet arrangerte kurs i helgen. I tillegg til masse herlig mat, fikk deltakerne et foredrag på fredagskvelden, som la grunnlaget for en helt ny forståelse for hva mat er, og hvordan opplevelsen og utøvelsen av kokekunsten bidrar til en helhetlig matopplevelse. Dette bidro til at selve kurset på lørdag ble noe utover hva et tradisjonelt matkurs omfatter.
Link til omtalen som er på Facebook-siden til Jondal Nasjonalpark landsby: